Εφαρμογή Ειδικών Γυαλιών Χαμηλής Όρασης

Αποκατάσταση χαμηλής όρασης
Αποκατάσταση Χαμηλής Όρασης
24 Σεπτεμβρίου 2017
Φακοί Επαφής
Φακοί Eπαφής
24 Σεπτεμβρίου 2017
Εφαρμογή Ειδικών Γυαλιών Χαμηλής Όρασης

Η επιλογή, η συνταγογράφηση και η εφαρμογή των ειδικών γυαλιών χαμηλής όρασης στην Ελλάδα γίνεται αποκλειστικά στο “Κέντρο Αποκατάστασης Χαμηλής Όρασης” του Οπτικού οίκου Σκούταρη, από την εξειδικευμένη στην Αμερική στη χαμηλή όραση Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη.

Τα γυαλιά χαμηλής όρασης δεν μπορούν να δοθούν  από τον Οφθαλμίατρο ή τον Οπτικό, οι οποίοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη χαμηλή όραση, μιας και πανεπιστημιακή εξειδίκευση  στη χαμηλή όραση μπορεί να έχει μόνον ο Οπτομέτρης.

Τα γυαλιά χαμηλής όρασης δεν είναι συμβατικά γυαλιά και δεν πωλούνται με τη μέθοδο της δοκιμής, εφαρμόζονται κατόπιν επισταμένης εξέτασης.
Οι άνθρωποι με χαμηλή όραση δεν μπορούν να δουν με απλά γυαλιά όπως οι άνθρωποι που έχουν διαθλαστικά προβλήματα όπως είναι η μυωπία και η πρεσβυωπία. Χρειάζονται ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης τόσο για μακρινές δραστηριότητες όπως περπάτημα και παρακολούθηση τηλεόρασης, όσο και για κοντινές εργασίες όπως διάβασμα και γραφή.

Η επιλογή γίνεται με κριτήριο τη νόσο, την ηλικία, την οπτική οξύτητα και τις προσδοκίες του ασθενή.

Η εφαρμογή των ειδικών γυαλιών χαμηλής όρασης γίνεται από την εξειδικευμένη στη χαμηλή όραση Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη, με κάθε λεπτομέρεια ούτως ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα και ο ασθενής να μπορεί να επιστρέψει  σε δραστηριότητες και συνήθειες όπως και πριν αποκτήσει πρόβλημα όρασης.

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;