Χαμηλή Όραση


Ο όρος χαμηλή όραση χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε εκείνα τα προβλήματα όρασης που δεν επιδέχονται χειρουργικής επέμβασης, δε θεραπεύονται με φαρμακευτική αγωγή και δεν αποκαθίστανται με συμβατικά-απλά γυαλιά ή φακούς επαφής.

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, νόσος Stargardt’s, συγγενής νυσταγμός, μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μόνον μερικές από τις νόσους που οδηγούν στη χαμηλή όραση.

Οι άνθρωποι με χαμηλή όραση δεν έχουν σταθερή οπτική οξύτητα, αντίθετα παρουσιάζουν σοβαρή απώλεια όρασης, η οποία, άλλοτε προοδευτικά και άλλοτε αιφνίδια, επιδεινώνεται και περιορίζει όλο και περισσότερο καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι το διάβασμα, η οδήγηση, η παρακολούθηση τηλεόρασης, η αναγνώριση των χαρακτηριστικών ενός προσώπου κ.α.


Περισσότερα

Μαρτυρίες ασθενών

  • Αγγελική Κοσμά - Λεμεσός Κύπρος: "Από το 2002 με τη βοήθεια της κας Τατιάνας Σκούταρη μπορώ πάλι να ζω. Με τα βοηθήματα χαμηλής όρασης που χρησιμοποιώ αυτοεξυπηρετούμαι, εργάζομαι και φροντίζω την οικογένεια μου..."
  • Ελένη Μαραγιάννη - Κέρκυρα: "Τον Ιούνιο του 2015 επισκέφτηκα την Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη η οποία αφού με εξέτασε περίπου μια ώρα μου έδωσε βοήθημα χαμηλής όρασης. Από τότε μπορώ και διαβάζω ξανά με το αριστερό μου μάτι. Η όραση μου βελτιώθηκε. Έχει ανεβεί πολύ η ψυχολογία μου. ..."

Έχετε Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας;


Ελέγξτε μόνοι σας

Όραση

[rev_slider vision-1]