Εφαρμογή Ειδικών Γυαλιών Χαμηλής Όρασης
Εφαρμογή Ειδικών Γυαλιών Χαμηλής Όρασης
24 Σεπτεμβρίου 2017
Eιδική στη Χαμηλή Όραση Οπτομέτρης
Eιδική στη Χαμηλή Όραση Οπτομέτρης
25 Σεπτεμβρίου 2017
Φακοί Επαφής

Οι φακοί επαφής είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τα γυαλιά όρασης. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις προσφέρουν ευκρινέστερη όραση, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ευρύτερο οπτικό πεδίο αλλά και μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα.

Ενδείκνυνται ειδικά για όσους:

Αντενδείκνυνται όμως:

  • στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολλές ώρες ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • στους ανθρώπους με χρόνιες οφθαλμικές παθήσεις ή αλλεργίες όπως επιπεφυκίτιδα, βλεφαρίτιδα κ.α.
  • όταν υπάρχει έντονη ξηροφθαλμία ή ευαισθησία
  • όταν το εργασιακό περιβάλλον έχει πολλή σκόνη,είναι πολύ ξηρό ή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Είδη φακών επαφής

Μαλακοί φακοί επαφής :
Οι μαλακοί φακοί επαφής μπορεί να είναι συμβατικοί οι οποίοι αντικαθίστανται ετησίως, μηνιαίοι, εβδομαδιαίοι και ημερήσιοι.
Φακοί σιλικόνης υδρογέλης :
Οι φακοί επαφής σιλικόνης-υδρογέλης πλεονεκτούν των μαλακών φακών επαφής γιατι το υλικό τους επιτρέπει περισσότερη ποσότητα οξυγόνου να διαπεράσει το φακό και να φτάσει στον κερατοειδή χιτώνα.Αυτό τους κάνει να είναι πιο άνετοι και να στεγνώνουν λιγότερο πάνω στα μάτια μετά από πολλές ώρες χρήσης.
Οι ημίσκληροι φακοί επαφής :
Οι ημίσκληροι ή αεροδιαπερατοί φακοί επαφής κατασκευάζονται από ένα υλικό που έχει υψηλή διαπερατότητα στο οξυγόνο. Είναι ιδανική επιλογή για ανθρώπους με υψηλό αστιγματισμό ή/και με κερατόκωνο. Έχουν μικρή διάμετρο και καλύπτουν μόνο ένα μέρος του κερατοειδή χιτώνα
Κερατοκωνικοί φακοί επαφής :
Είναι ειδικού σχεδιασμού φακοί για την πάθηση του κερατοειδούς που λέγεται κερατόκωνος,όπως επίσης και για ασθενείς μετά από μεταμόσχευση κερατοειδή.Οι κερατοκωνικοί φακοί επαφής είναι κατάλληλοι για κάθε τύπο ή στάδιο του κερατόκωνου και προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό όρασης και άνεσης του κερατοειδούς.

Υγρά φακών επαφής

Υγρά Φακών Επαφής

Προϊόντα πλύσης, καθαρισμού και απολύμανσης φακών επαφής.

Για τη σωστή φροντίδα των φακών επαφής, είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα για την πλύση, τον καθαρισμό, την απολύμανση και τη συντήρηση τους. Στόχος είναι η προφύλαξη της υγείας των ματιών και η αποφυγή λοιμώξεων.

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;