Η όραση σας είναι η αποστολή μας!

γνώσης και εμπειρίας

Η οικογένεια Σκούταρη, εδώ και τρεις γενιές έχει αφιερωθεί με πάθος στη φροντίδα και στην αποκατάσταση της Όρασης.

 • 1926

  diafimisi
  Το 1926 το πρώτο κατάστημα οπτικών kιδρύεται από τον Κωστή Σκούταρη στο Κάϊρο στην οδό 44, Midan Ibrahim Pasha (πλατεία Όπερας).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργαστήριο οπτικών ειδών της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, όπου την εποχή εκείνη ανθεί και μεγαλουργεί το Ελληνικό στοιχείο.</div></li><li><h3><span></span>1951</h3><div class=nikolaos-skoutaris
  Το 1951 ο γιος του Νικόλαος Σκούταρης είναι ο πρώτος Έλληνας που παίρνει την ειδικότητα του Οπτομέτρη από το Πανεπιστήμιο City University of London και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University. Με το τέλος των σπουδών του επιστρέφει στο Κάϊρο, όπου και προσφέρει υψηλότατο επίπεδο επιστημονικών γνώσεων στην οικογενειακή επιχείρηση Οπτικών Σκούταρη. Παντρεύεται την Αγγελική Παρθενιάδη, κόρη του Γιώργου Παρθενιάδη, ιατρού διευθυντού του Ιστολογικού τμήματος του Κοτσικείου Νοσοκομείου Αλεξανδρείας και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Διεθνούς Μαιευτηρίου Αλεξανδρείας.

   

 • 1963

  Το 1963, μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση του Νάσερ, η οικογένεια Σκούταρη εγκαθίσταται στην Αθήνα και μεταφέρεται ο Οπτικός Οίκος Σκούταρη στην οδό Πανεπιστημίου 25-29. Ο Νικόλαος Σκούταρης ήταν μέλος του British College of Optometry, FBCO, FACLP, πρόεδρος του Επιστημονικού συλλόγου Οπτομετρών Ελλάδος. Ήταν δε ο πρώτος Οπτομέτρης που εφάρμοσε φακούς επαφής στην Ελλάδα.

   

   

   

 • 1981

  marilena-skoutari
  Το 1981 η μεγαλύτερη κόρη του Μαριλένα Σκούταρη αποφοιτεί από τα ΤΕΙ Αθηνών με πτυχίο Οπτικού και ξεκινά να εργάζεται δίπλα στον πατέρα της.

  Βιογραφικό

   

   

   

   

   

   

   

 • 1989

  tatiana-skoutari
  Το 1989 η μικρότερη κόρη του Τατιάνα Σκούταρη αποφοιτεί από την σχολή Οπτομετρίας του Πανεπιστήμιου Complutense de Madrid. Της προσφέρεται η θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας στον τομέα Φακών Επαφής σε ηλικία μόλις 23 χρονών. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο για 6 χρόνια.Ταυτόχρονα εξειδικεύεται στη Χαμηλή Όραση στις Η.Π.Α και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης Χαμηλής Όρασης σε συνεργασία με την αδερφή της.

  Βιογραφικό

   

   

   

 • Συνεργάτες

  Απόστολος Χριστοφορίδης
  Πτυχιούχος Οπτικός
  Υπεύθυνος τεχνικού τμήματος – Εξυπηρέτηση πελατών
  Ανθή Ζώη
  Υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών
  Κωνσταντίνος Βασιλειάδης
  Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ
  Οικονομικός σύμβουλος