Σκαρπέτης Θεοφύλακτος – Χρυσάνθιο Ακράτας

Μαρτυρίες ασθενών
Λιόγκα Μαρία – Αθήνα
19 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Φλέσσας Αλέξιος – Αθήνα
30 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών

Πριν από αρκετά χρόνια διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στο δεξί μου μάτι και κροταφική αρτιρίτιδα στο αριστερό μου. Οι οφθαλμίατροι με ενημέρωσαν πως δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν και πως η όραση μου συνεχώς θα μειώνεται. Έτσι και έγινε. Με την πάροδο του χρόνου δυσκολευόμουν να κατέβω σκαλιά και έπεφτα συχνά, δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τους γνωστούς μου στο δρόμο, ούτε να κλαδέψω το αμπέλι μου.
Πριν από ένα χρόνο περίπου είδα μια συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση η Κα Τατιάνα Σκούταρη και αποφάσισα να την επισκεφτώ.
Πήρα ένα βοήθημα χαμηλής όρασης για κοντά και άρχισα να εξασκώ το δεξί μου μάτι που είχε τότε όραση λίγο περισσότερο από 3/10. Τώρα από το μάτι αυτό η όραση μου έφτασε στα 9/10, βλέπω δηλαδή σχεδόν φυσιολογικά. Η καθημερινότητα μου άλλαξε, μπορώ και μετακινούμαι μόνος μου χωρίς συνοδό, ασχολούμαι ξανά με εργασίες που μου αρέσουν και τα καταφέρνω μια χαρά. Σήμερα που έκανα τον τακτικό μου έλεγχο στην Κα Σκούταρη με συμβούλεψε να εξασκήσω και το αριστερό μου μάτι για να μπορέσω να αυξήσω την όραση μου και από αυτό.

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;