Μαρτυρίες ασθενών
Γιόκαλης Κωνσταντίνος – Αθήνα
15 Δεκεμβρίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών
Κοκκινάκης Γιώργος – Αθήνα
18 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών

Το φθινόπωρο του 2012 μετά από επέμβαση καταρράκτη στο αριστερό μου μάτι,άρχισα να βλέπω τις ευθείες γραμμές σαν καρδιογράφημα. Πολύ σύντομα η όραση μου μειώθηκε ραγδαία και έβλεπα και δύο μικρά σύννεφα. Διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρός μορφής σε προχωρημένο στάδιο και έκανα ενέσεις όπως μου σύστησαν οι γιατροί,αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Το 2014 πήγα στην Ειδική Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη και ξεκίνησα να εξασκώ το αριστερό μου μάτι με τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης παρ’ότι η όραση μου τότε ήταν μόλις 1/10,τώρα έχει ξεπεράσει τα 2/10.
Το Δεκέμβριο του 2015 παρουσιάστηκε και στο δεξί μου μάτι υγρά εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.Με την καθοδήγηση της κας Σκούταρη κινήθηκα γρήγορα και έκανα ενέσεις στο μάτι ενώ παράλληλα πήρα αμέσως ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης και άρχισα τις ασκήσεις και με αυτό το μάτι. Έτσι η όραση μου ενώ είχε πέσει στα 4/10 πριν ξεκινήσω τις ασκήσεις με το βοήθημα χαμηλής όρασης,τώρα έχω 8/10 και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Είμαι 89 ετών αλλά πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.Είμαι ενεργητικός άνθρωπος και θέλω να μπορώ να κυκλοφορώ μόνη μου όπως τώρα,να βλέπω τηλεόραση και να εξασκώ το χόμπι μου το πλέξιμο. Με την κα Σκούταρη δίπλα μου πιστεύω ότι θα εξακολουθώ να βλέπω καλά και να εμψυχώνομαι για βελτίωση.

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;