Αγγελική Κοσμά – Λεμεσός Κύπρος

Μαρτυρίες ασθενών
Κολτσάκης Σταύρος – Αθήνα
10 Ιανουαρίου 2016
Η μυωπία φτάνει σε αναλογίες πανδημίας
Η μυωπία φτάνει σε αναλογίες πανδημίας. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;
26 Φεβρουαρίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών

Απέκτησα τον πρωτότοκο γιο μου το 1991. Λίγες βδομάδες μετά διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στο αριστερό μου μάτι. Καθώς όμως έβλεπα πολύ καλά με το δεξί μου μάτι,δεν με απασχόλησε να βρω κάποια θεραπεία.
Το 2000 γέννησα το δεύτερο μου παιδί και πάλι λίγες βδομάδες αργότερα εκδηλώθηκε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και στο δεξί μου μάτι. Η όραση μου μειώθηκε ραγδαία. Η ζωή μου ανατράπηκε εντελώς… Κοίταζα τα παιδιά μου και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να τα δω να μεγαλώνουν.
Όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν στην έκτη δημοτικού,ζητούσε βοήθεια για τα μαθήματα του και εγώ δυστυχώς δεν έβλεπα για να τον βοηθήσω. Τότε επισκέφτηκα πολλούς ειδικούς και όλοι μου έλεγαν ότι θα τυφλωθώ.
Φοίτησα στη Σχολή Τυφλών για ένα χρόνο γιατί είχα πιστέψει ότι θα ζούσα την υπόλοιπη ζωή μου ως τυφλή. Έκανα και φωτοδυναμική θεραπεία στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
Το 2002 είδα την κα Τατιάνα Σκούταρη στην τηλεόραση να δίνει συνέντευξη για τη χαμηλή όραση και τα οπτικά βοηθήματα που αφορούσαν σε άτομα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Αυτή η μέρα ήταν σταθμός ζωής για μένα, άλλαξε η ζωή όλων μας!
Από το 2002 με τη βοήθεια της κας Τατιάνας Σκούταρη μπορώ πάλι να ζω. Με τα βοηθήματα χαμηλής όρασης που χρησιμοποιώ αυτοεξυπηρετούμαι, εργάζομαι και φροντίζω την οικογένεια μου. Από τότε έρχομαι από την Κύπρο δυο φορές το χρόνο για επανέλεγχο της όρασης μου και των οπτικών μου βοηθημάτων. Τα βοηθήματα χαμηλής όρασης που χρησιμοποιώ, καθημερινά, είναι για μένα πηγή ζωής.
Ήμουν σχεδόν τυφλή και τώρα βλέπω! Ο Θεός να της χαρίζει υγεία για να βοηθάει τον κόσμο όπως βοήθησε και εμένα.

.

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;