Ελπίδα για το Γλαύκωμα!

Μαρτυρίες ασθενών
Κιτριλάκης Ανδρέας – Αθήνα
30 Ιουλίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Κυριακίδου Βικτωρία – Αθήνα
1 Σεπτεμβρίου 2017
Ελπίδα για το Γλαύκωμα!

Η ειδική στη Χαμηλή Όραση Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη, μας ενημερώνει για μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης του γλαυκώματος που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο.

Το γλαύκωμα είναι η δεύτερη αιτία τύφλωσης μετά τον καταρράκτη.
Οι τρέχουσες θεραπείες για το γλαύκωμα συμπεριλαμβάνουν: τα κολλύρια που έχουν παρενέργειες και περιορισμούς όσον αφορά στη συμπεριφορά του ασθενούς και στη μακροχρόνια δράση τους και τις επεμβάσεις με laser που μπορούν να γίνουν το πολύ δύο φορές.
Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη μιας λύσης όχι επεμβατικής για να μειωθεί η ενδοφθάλμια πίεση και να αποφευχθεί η τυφλότητα.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιοϊατρικής, Pedro Irazoqui και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue των Η.Π.Α. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και δύο οφθαλμολογικές κλινικές που εδρεύουν στην Ισπανία κατάφερε να κατασκευάσει έναν φακό επαφής με περίγραμμα από χρυσό.
Ο χρυσός έχει την ιδιότητα να δέχεται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που μεταδίδεται από ένα ειδικά εξοπλισμένο ζευγάρι γυαλιών που μετατρέπει το πεδίο σε ρεύμα. Το ρεύμα στη συνέχεια μεταδίδεται σε συγκεκριμένη περιοχή στο εσωτερικό του ματιού και μέσα σε λιγότερο από 5´ λεπτά ρίχνει την ενδοφθάλμια πίεση. Σύμφωνα με τους ερευνητές η συσκευή ( ο φακός επαφής και τα ειδικά γυαλιά ) μπορεί να διεγείρει τους μύες γύρω από το κανάλι του Schlemm συμβάλλοντας στη δραστική μείωση της πίεσης.
Να ευχηθούμε σύντομα να ολοκληρωθεί η έρευνα,να εγκριθεί η συσκευή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να σωθεί πλήθος κόσμου που κινδυνεύει να τυφλωθεί.
Θα σας κρατάμε ενήμερους στην ιστοσελίδα μας optometris.gr 

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα magdasnews.gr στις 11/06/2017

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;